Ouderbijeenkomst
‘Sociaal emotionele ontwikkeling’

 

Veel kinderen met (een vermoeden van) TOS hebben ook sociaal emotionele problemen. Hoe komt dit, waar wordt dit door veroorzaakt en hoe kun je als ouder de sociaal emotionele ontwikkeling van je kind ondersteunen? Aan de hand van haar eigen situatie met haar zoon met TOS neemt Heleen Gorter jullie mee in de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen met TOS. Hoe leren we taal en innerlijke taal en welke rol speelt (innerlijke) taal  in de sociaal emotionele ontwikkeling van een kind?

We zullen uitgebreid bespreken hoe je je kind kunt ondersteunen in de sociaal emotionele ontwikkeling, want als ouder van een kind met TOS is daarin een grote rol voor jou weggelegd.

Aan het einde van de bijeenkomst kunnen we met elkaar in gesprek en kunnen jullie vragen stellen.

Net als bij de vorige ouderbijeenkomst Sociaal Emotionele ontwikkeling hebben we een professional bereid gevonden aanwezig te zijn om vragen te beantwoorden. Deze keer is het niemand minder dan Jet Isarin. Jet is senior onderzoeker bij Kentalis en doet onderzoek naar TOS samen met de ervaringsdeskundigen zelf. Zij is auteur van diverse boeken over TOSwaaronder ‘Spraaktaal’ en de ‘Spraaktaal kids’ werkmappen, de ‘Hulpwaaier TOS’ en co-auteur van ‘Taal in het kwardraat’. Afgelopen 11 oktober heeft zij de lezing Psycho-educatie; Meer dan praten over TOS’ verzorgt voor Stichting TOS-centraal. Deze lezing is nog tot 17 december online terug te kijken.

 

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Details

Onderwerp: Ouderbijeenkomst Sociaal Emotionele ontwikkeling
Georganiseerd Door: TOSCentraal
Aanvang: dinsdag 28 maart 2023, 20:00
Duur: 1 hours 30 minutes
Current Timezone: Europe/Amsterdam

Note: Terugtel tijd is gebaseerd op je lokale tijdzone.