Ridder Mark

Ridder Mark

TOStips

Dé online gids voor ouders van (meertalige) kinderen met TOS

TOStips

Ridder Mark

Image

Lezen op Muziek!

Er zijn veel soorten leesmethoden. Ze zijn allemaal goed. In Nederland bieden we goed leesonderwijs! Toch meldt Stichting Lezen als feit: “Nederlandse basis- en middelbare scholieren hebben in vergelijking met kinderen uit andere landen een negatieve houding tegenover het lezen!”

Onze missie: maak lezen leuk!

Lezen op Muziek zet aan tot lezen, maakt lezen leuk en stimuleert de lees- en taalontwikkeling!

Creëer ook een leessfeer in jouw klas waarin ze verhalen beleven! Motiveer die prachtige jeugdige fantasie die ze rijk zijn! Leer ze verhalen beeldend te maken en neem ze mee het boek in.

Klassikaal beleven

Ridder Mark, de tovenaarstocht is het eerste deel van Lezen op Muziek. Het biedt een jaar lang leesbeleving, lees- en taalontwikkeling en muzikale vorming voor het basisonderwijs vanaf groep 5. Met slechts 15 minuten per week stimuleer je de lees- en taalontwikkeling van je leerlingen en breng je tegelijkertijd muziek het klaslokaal in. Dit maakt het zeer eenvoudig te implementeren in het curriculum van de school. Ongeacht welke leesmethode gehanteerd wordt.

Probeer het vandaag nog en download het gratis introductiepakket!

TOStip

Er wordt steeds meer bekend over het gebruik van muziek bij de behandeling en ondersteuning van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis.

Het gevoel voor ritme en toonhoogte helpt om de verschillende klanken in de taal beter te onderscheiden, ook zorgt de muziek voor meer herhaling van woorden, klankopeenvolgingen en zinstructuren. Het helpt ook bij de ondersteuning van het talige geheugen, de woordenschat en de auditieve waarneming. 

Misschien nog belangrijker, muziek is essentieel voor het beleven en meegenomen worden in een mooi verhaal.

Stel je eens voor: Je favoriete film, op een mooie TV, terwijl prachtige muziek en geluidseffecten jouw film compleet maken.

Zet nu eens het geluid helemaal uit, het volume op nul (0)!

Dit is precies de reden waarom je Ridder Mark eens moet ervaren. Beluister nu gratis de luisterfragmenten op riddermark.online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *