Image

Aanmeldproces Cluster 2

Doelgroep: OUDERS en PROFESSIONALS
Alles over het aanmeldproces bij het cluster 2 onderwijs

In samenwerking met de vier cluster 2 instellingen: Auris, Kentalis, Viertaal en Vitus Zuid organiseert Stichting TOS-Centraal een informatieve avond voor ouders en andere geïnteresseerden.

Programma:

  • Het webinar begint met een algemeen deel waarin je alles te horen krijgt over het aanmeldproces bij cluster 2, daarbij gaat het onder andere over de arrangementen die er zijn en de richtlijnen die gelden om toegelaten te worden tot dit type onderwijs.
  • Daarna lichten medewerkers van de vier cluster 2 instellingen elk in een aparte zoomkamer de aanmeldprocedure van hun organisatie Zo krijg je een compleet beeld van hoe het aanmeldproces er uit ziet binnen het cluster 2 onderwijs in jouw regio.

Heb je tijdens het webinar vragen? Geen probleem! Via de chat kun je direct je vragen stellen.
Note: Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij! Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk maandag 17 april.

De kosten voor deelname aan het webinar bedragen €5,= per persoon.  Wij hopen je te ontmoeten online op 18 april!

PS. Ter voorbereiding van het webinar zouden deze instanties graag vanuit de deelnemers horen welke vragen jullie hebben, zodat daar in het webinar aandacht aan besteed kan worden. Wil je je vragen mailen voor uiterlijk 10 april naar info@toscentraal.nl.

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

Details

Onderwerp: Webinar – Aanmeldproces Cluster 2 onderwijs
Georganiseerd Door: TOStips.nl
Aanvang: dinsdag 18 april 2023, 19:30
Duur: 40 minutes
Current Timezone: Europe/Amsterdam

Note: Terugtel tijd is gebaseerd op je lokale tijdzone.

Ouderbijeenkomst ‘Sociaal emotionele ontwikkeling


Veel kinderen met (een vermoeden van) TOS hebben ook sociaal emotionele problemen. Hoe komt dit, waar wordt dit door veroorzaakt en hoe kun je als ouder de sociaal emotionele ontwikkeling van je kind ondersteunen? Aan de hand van haar eigen situatie met haar zoon met TOS neemt Heleen Gorter jullie mee in de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen met TOS. Hoe leren we taal en innerlijke taal en welke rol speelt (innerlijke) taal  in de sociaal emotionele ontwikkeling van een kind?

We zullen uitgebreid bespreken hoe je je kind kunt ondersteunen in de sociaal emotionele ontwikkeling, want als ouder van een kind met TOS is daarin een grote rol voor jou weggelegd.

Aan het einde van de bijeenkomst kunnen we met elkaar in gesprek en kunnen jullie vragen stellen.

Net als bij de vorige ouderbijeenkomst Sociaal Emotionele ontwikkeling hebben we een professional bereid gevonden aanwezig te zijn om vragen te beantwoorden. Deze keer is het niemand minder dan Jet Isarin. Jet is senior onderzoeker bij Kentalis en doet onderzoek naar TOS samen met de ervaringsdeskundigen zelf. Zij is auteur van diverse boeken over TOS waaronder ‘Spraaktaal’ en de ‘Spraaktaal kids’ werkmappen, de ‘Hulpwaaier TOS’ en co-auteur van ‘Taal in het kwardraat’. Afgelopen 11 oktober heeft zij de lezing Psycho-educatie; Meer dan praten over TOS’ verzorgt voor Stichting TOS-centraal. Deze lezing is nog tot 17 december online terug te kijken.